Demontera orginal IC

Hur man monterar bort original intercooler.

Om man ersatt sin original intercooler med en större modell, som man monterat framför kylaren har man inte längre något behov av den lilla intercooler som sitter monterad original. För den oinvigde kan sägas att den sitter monterad framför vänster framhjul och inte kan nås från motorrummet.

Proceduren är enkel att utföra och tar mindre än en halvtimme. Verktyg som behövs är skruvmejsel, hylsnyckelsats och domkraft.

Jag började med att höja upp bilen bakom vänster framdäck, och plocka av hjulet. Sen var det bara att skruva bort plasten som sitter i hjulhuset och fortsätter en bit fram under fronten. Det är inte nödvändigt att helt plocka bort den, jag lät min sitta kvar i bakkant för att lättare kunna få den på plats igen.

I motorrummet finns förmodligen inga slangar som går till och från intercoolern, gör det det så ska de bort, sedan lossar man de två skruvar som intercoolern sitter fast med i motorrummet.

Framför hjulhuset sitter intercoolern fast med fyra skruvar, en i varje hörn. Dessa lossas snabbt med hylsnyckel och sedan är det bara att krångla ner intercoolern. Man kan behöva lossa på det stödstag som sitter precis under intercoolern för att lättare få ner den. Jag lät "plasttratten" som styr in luft till intercoolern sitta kvar, och sedan krävs bara ett par minuter och lätt våld för att få ut den.

--- Peter / 200sx OGS

    

Generellt:
» Rostlagnings-guide
Tuning S13:
» Trimning av 200SX S13
» Montera Luftfilter
» Montering av laddtrycksmätare
» Montera Volvo IC
» Montera Saab IC
» Montering av trimchip
» Orginal IC
» Turbobyte
» Sänkning
» Uppgradera bromsar
» Byte bakvagnsbussningar
» Montering av Bosch-bränslepump
» Byta startmotor
» Bränsletrycksmätare
» Batteriflytt
» Rost tröskel
» Elektrisk kylarfläkt
» Demontera växellåda
Tuning S14:
» Trimning av 200SX S14
» HKS IC
» HKS Luftfilter
» Turbobyte
» Montering Dumpventil
» Scania IC
Styling S13:
» Demontera Front
» Montera kjolpaket
» Ljudbygge
» Stripes
» Mätartavlor
» Vita blinkersglas
» Färgade blinkerslampor
» Demontera elantenn
» Mätare A-stolpe
Styling S14:
» Demontera Front