Turbobyte S14

Här kommer en kort beskrivning för att montera bort turbo och grenrör på Nissan 200 s14.

Först och främst bör man tömma kylaren på glykol. Det gör man genom att ta bort has"plåten" av plast, som sitter under kylaren, så att man kommer åt avtappningskranen.

Se till att man har tillgång till bra verktyg, och någon typ av upphissningsanordning till bilen. De verktyg som behövs är 10-14mm hylsor med förlängning, 10-24mm u-nycklar + ett par skiftnycklar.

Börja med att montera bort värmeskölden över grenrör(bild1) skruvarna är inringade, förutom de som inte syns i bild. Lossa därefter luftslangen mellan intercooler och turbo.(sitter med en slangklämma, bild 2) slangklämma och ansl. på turbo inringat. Skruva därefter bort förlängningen till anslutningen. (bild3) Tag samtidigt bort slangen som sitter ivägen (bild3,1)

Nu kan du ta bort värmeskölden. Då ser det ut såhär(bild4). Nu kan du lossa plåten som håller kontakterna till vänster. Skruvhålen är inringade. På bilden är plåten lossad (bild5)

Lossa sedan luftslangen mellan turbo och filterbox.(bild6) Nu går det att ta bort locket till filterboxen, och sedan de slangar och asnlutningar som sitter på den. Då blir det lättare att komma åt.

Lossa nu alla grenrörsbultar. Det kan vara lite krångligt att komma åt, men det går. De flesta går att lossa med en 14mm hylsa med förlängning, resten med u-nyckel.

Det som kan vara lite krångligt är röret som sitter längst till höger på grenröret. Ta bort vacuumslangen för att komma åt bättre.(bild7) Anslutningarna där slangen satt är inringade, och röret som är lossat är inringat. Man måste lossa röret från grenröret för att kunna ta bort grenröret från motorn(bild8)

Det sista man måste göra innan man lyfter bort grenrör och turbo är att lossa 2 kylrör, och ett oljerör, och att skruva bort resten av avgassystemet. Plus ett annat rör som man kommer åt underifrån.(bild9)

Glöm inte att lossa kontakten!(bild10)

Nu går det att plocka bort hela härligheten!

Lycka till...

-- Simon Bring

Bild 1

Bild 2

Bild 3

Bild 4

Bild 5

Bild 6

Bild 7

Bild 8

Bild 9

Bild 10

Generellt:
» Rostlagnings-guide
Tuning S13:
» Trimning av 200SX S13
» Montera Luftfilter
» Montering av laddtrycksmätare
» Montera Volvo IC
» Montera Saab IC
» Montering av trimchip
» Orginal IC
» Turbobyte
» Sänkning
» Uppgradera bromsar
» Byte bakvagnsbussningar
» Montering av Bosch-bränslepump
» Byta startmotor
» Bränsletrycksmätare
» Batteriflytt
» Rost tröskel
» Elektrisk kylarfläkt
» Demontera växellåda
Tuning S14:
» Trimning av 200SX S14
» HKS IC
» HKS Luftfilter
» Turbobyte
» Montering Dumpventil
» Scania IC
Styling S13:
» Demontera Front
» Montera kjolpaket
» Ljudbygge
» Stripes
» Mätartavlor
» Vita blinkersglas
» Färgade blinkerslampor
» Demontera elantenn
» Mätare A-stolpe
Styling S14:
» Demontera Front